Politika privatnosti

Upotrebom našeg veb-sajta studiosgart.com potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili uslove korišćenja (Uslovi). U nastavku teksta su navedeni Opšti uslovi korišćenja:
 • – Uslovi korišćenja
 • – Uslovi kupovine
 • – Politika privatnosti

Uslovi korišćenja

SG Art, ……………(adresa, postanski broj, grad), zadržava pravo da u bilo kom trenutku izmeni Uslove izmenom ovog teksta. Predlažemo da s vremena na vreme posetite ovu stranicu ( Opšti uslovi ) i proverite da li su se Uslovi možda promenili od trenutka Vaše poslednje posete. Asso na veb-sajtu sadržaje objavljuje u dobroj nameri i sve sadržaje veb-sajta studiosgart.com koristite isključivo na vlastitu odgovornost. Asso se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu nastalu njegovim korišćenjem. Sadržaji objavljeni na internet sajtu studiosgart.com vlasništvo su Asso i mogu se upotrebljavati samo uz prethodnu saglasnost i odobrenje u nekomercijalne svrhe, pri čemu se moraju poštovati i sva navedena upozorenja o autorskim pravima. Nije dozvoljeno menjati sadržaj ovog sajta ni na koji način, niti ga reprodukovati ili javno prikazivati, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe. Zabranjeno je ometanje, ograničavanje ili onemogućavanje bilo koje funkcionalnosti u vezi sa sigurnošću ili upotrebom veb-sajta. Zabranjeno je da objavljujete materijal koji je preteći, klevetnički, nepristojan, diskriminišući, uvredljiv, pornografski, zlostavljački, koji raspiruje rasnu ili etničku mržnju, bilo koje neprijatnosti usled kršenja privatnosti. Zabranjeno je davanje netačnih informacija koje se tiču ličnih podataka u vašem profilu, da koristite tuđe lične podatke bez dozvole te osobe ili se lažno predstavljate u ime trećeg lica, firme ili organizacije. Zabranjeno je baviti se bilo kojim nezakonitim ili protivpravnim ponašanjem, da modifikujete, ometate ili hakujete studiosgart.com veb-sajt.

Uslovi kupovine

Tačan opis ponuđenih proizvoda

Asso nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće. Ne možemo garantovati da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda ili slike 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez eventualnih grešaka. Ako proizvod koji ste kupili odstupa od opisa koji su navedeni na sajtu možete ga vratiti u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili u roku od 14 dana od dana isporuke proizvoda, a mi ćemo vam vratiti novac. Fotografije prikazane na sajtu studiosgart.com ponekad obuhvataju i okruženje proizvoda kako bi imali realniju predstavu o izgledu. Dostupnost proizvoda prikazana na veb-sajtu može se razlikovati od stvarnog stanja zaliha. Dostupnost proizvoda se može proveriti slanjem upita o proizvodu ili pozivom na broj telefona …………….

Cene proizvoda

Sve cene navedene na sajtu su finalne na dan porudžbine i izražene su u dinarima sa PDV-om. Po zaključenju porudžbine na sajtu, dobićete potvrdu porudžbine na adresu E-pošte koju ste nam ostavili. Ova poruka E-pošte sadrži vaše podatke, koje ste ostavili prilikom poručivanja. U slučaju da nismo u mogućnosti da potvrdimo porudžbinu bićete obavešteni.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

Bezbedna kupovina na našem sajtu

Bezbedna kupovina putem našeg sajta podrazumeva da sve informacije i lične podatke koje ostavljate prilikom poručivanja sa našeg sajta studiosgart.com ostaju u potpunoj diskreciji, kao i da se putem našeg online servisa procesuiraju bezbedno. Ukoliko odaberete način plaćanja platnom karticom, u procesu sigurne online kupovine, bićete preusmereni na stranicu servisa za obradu naplate. Na taj način podatke o platnoj kartici ne ostavljate na našem sajtu već se procesuiraju kroz servis za obradu naplate. Vaši podaci ostaju u našoj evidenciji onoliko koliko je to neophodno kako bismo Vam u budućnosti pružali još bolje usluge i kvalitetnu podršku. Oni nikada neće biti zloupotrebljeni ni na koji način. Stoga, kupujte bezbrižno i budite sigurni da ste potpuno zaštićeni. Asso Vam garantuje najviši nivo kvaliteta usluga i same tehničke podrške, a to naravno podrazumeva i bezbednost svih Vaših podataka.

Načini plaćanja

Na raspolaganju Vam je:
 • – plaćanje pouzećem,
 • – direktno na naš bankovni račun (uz obavezno navođenje odgovarajućeg poziva na broj koji se generiše prilikom naručivanja kao broj narudžbine)
 • – online plaćanje platnom karticom
Nakon izvršene porudžbine sa odabranim načinom plaćanja, na adresu E-pošte ćete dobiti obaveštenje o Vašoj porudžbini. U međuvremenu bićete kontaktirani u vezi dogovora o načinu isporuke i dalju saradnju.

Način isporuke

Isporuku robe vršimo pouzećem ili nakon evidentiranja Vaše uplate na teritoriji Srbije bez KiM. Nakon što se dogovorite sa predstavnikom naše firme o samoj isporuci, Vaš proizvod se veoma pažljivo pakuje, a onda i šalje kurirskom službom po Vašem izboru. Uobičajeno je da troškove transporta platite prilikom preuzimanja paketa. Nemoguće je izračunati fiksne troškove isporuke iz prostog razloga što različiti proizvodi, a i različite količine robe snose drugačije troškove. Radimo sa Post-Expressom, a ako Vam odgovara neka druga kurirska služba, možemo se dogovoriti i da Vam robu pošaljemo AKS-om, Bex-om ili City Expressom. Robu naravno možete preuzeti i lično, ali je potrebno da se o tome posebno dogovorimo. Za isporuke u inostranstvo, takođe je potrebno da se dogovorimo o načinu isporuke.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Asso je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja.

Reklamacije i zamena proizvoda

U slučaju da niste zadovoljni kvalitetom proizvoda koji ste kupili putem našeg online shopa, imate mogućnost da vratite robu u roku od 14 dana od dana isporuke. Proizvod koji vraćate, mora biti u istom stanju kao prilikom kupovine, sa kompletnom ambalažom i dokumentacijom (uputstvo, garancija, itd). To naravno podrazumeva odsustvo bilo kakvih fizičkih oštećenja ili tragova korišćenja. Vi kao kupac ste odgovorni za umanjenu vrednost robe, koja nastane kao posledica neadekvatnog rukovanja. Ako želite da vratite proizvod koji ste od nas kupili, potrebno je da nas o tome obavestite pismenim putem. Takođe, podrazumeva se da troškove transporta, tj. uslugu kurirske službe snosite Vi kao kupac robe. Nakon isteka 14 dana od dana prijema robe, studiosgart.com nije obavezan da vam po bilo kom osnovu vrati novac ili zameni robu.

Politika privatnosti

Zaštita privatnosti korisnika

U ime SG Art obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalititne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Asso odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti

Koje lične podatke prikupljamo i zašto?

Bilo koja informacija koja se odnosi na Vas i koja Vas lično identifikuje, sama po sebi ili u kombinaciji sa drugim dostupnim informacijama, predstavlja lične podatke. Asso će prikupljati različite lične podatke o Vama koje nam sami dajete uključujući i istoriju kupovine. Prilikom online kupovine Asso obrađuje sledeće podataka o ličnosti:
 • Ime i prezime
 • Broj telefona
 • Adresu E-pošte
 • Adresu stanovanja i isporuke (grad, ulica i broj, poštanski broj, broj stana, sprat)
 • Podatke o izvršenim transakcijama plaćanja
 • I druge podatke neophodne za ispunjenje određene svrhe

Komentari

Kada posetite veb-sajt i ostavite komentar ili recenziju proizvoda, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, Vašu IP adresu, vrstu internet pregledača, kako bi nam to pomoglo u otkrivanju neželjenih poruka. Poseban niz karaktera kreiran iz Vaše adrese e-pošte (koji se naziva heš) može se dostaviti servisu Gravatar da vidi da li ga koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar dostupna je ovde: https://automattic.com/privaci/ . Nakon odobrenja Vašeg komentara, slika Vašeg profila vidljiva je javnosti u kontekstu Vašeg komentara.

Kontakt formulari

Kada šaljete upit sa veb-sajta popunjavanjem kontakt formulara, ostavljate svoje podatke kao što su ime, prezime, adresa E-pošte i broj telefona. Ove podatke koristimo isključivo u svrhu uzajamne komunikacije i oni neće biti prosleđeni trećem licu.

Prilikom kupovine na sajtu

Prilikom kupovine na sajtu studiosgart.com ostavljate Vaše lične podatke (ime i prezime, kontakt telefon, adresu E-pošte, Vašu adresu, adresu isporuke) neophodne radi kompletiranja proces kupovine i kako bi proizvod koji kupujete poslali na pravu adresu. Kupljene proizvode Vam šaljemo kurirskom službom (Post Express, Bex) a Vaše kontakt podatke i adresu isporuke koristimo za tu namenu. Imate mogućnost ukoliko želite da u svakom momentu od nas zatražite da obrišemo Vaše podatke.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebnom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica ChipCard a.d Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama ChipCard-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Kolačići

Kolačići su tekstualni fajlovi koje veb-stranica čuva na računaru ili mobilnom uređaju posetioca. Oni ne uzrokuju štetu Vašem uređaju i omogućavaju pružanje efikasnijeg korisničkog iskustva. Veb-sajt ne može pristupiti drugim datotekama na Vašem računaru kao ni informacijama koje kao posetilac niste ranije dali. Ako ostavite komentar na našoj veb-stranici, možete prihvatiti da sačuvate svoje ime, adresu e-pošte i veb lokaciju u kolačiće. Ova pogodnost doprinosi prijatnijem boravku na veb-sajtu tako da ne morate ponovo da unosite svoje detalje kada ostavljate drugi komentar. Ovi kolačići trajaće godinu dana. Ako posetite našu stranicu za prijavu, postavićemo privremeni kolačić da bismo utvrdili da li Vaš internet pregledač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite pregledač. Kada se prijavite (log in), takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bismo sačuvali Vaše podatke za prijavu i izbor ekrana. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići sa opcijama na ekranu traju godinu dana. Ako izaberete „Zapamti me“, prijava će trajati dve nedelje. Ako se odjavite sa svog naloga, kolačići za prijavu biće uklonjeni.

Kako onemogućiti kolačiće?

Čuvanje kolačića na uređaju posetioca veb stranice je zakonski dopušteno ukoliko je to potrebno za rad stranice. Za sve ostale kolačiće potreban je pristanak posetioca. Posetilac sam odlučuje da li želi kolačiće i kojim kolačićima će omogućiti čuvanje. Na svakom internet pretraživaču postoje opcije podešavanja o čuvanju kolačića. O tome detaljnije možete potražiti u uputstvima internet pretraživača koji vi koristite.

Ugrađen sadržaj sa drugih veb-sajtova

Članci na ovom veb-sajtu mogu da sadrže ugrađeni sadržaj (npr. video snimke sa YouTube servisa i slično). Ugrađeni sadržaj sa drugih veb-sajtova ponaša se na isti način kao da je posetilac posetio drugi veb-sajt. Ove veb lokacije mogu da prikupljaju podatke o Vama, koriste kolačiće, ugrađuju dodatno praćenje treće strane i prate Vašu interakciju sa ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje Vaše interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na toj veb lokaciji.

Politika o kolačićima

Više informacija možete pročitati na stranici o kolačićima.

Koliko dugo čuvamo Vaše podatke

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci se zadržavaju neograničen vremenski period. To je način da automatski prepoznamo i odobrimo sve komentare koji se prate i koji su već odobreni, umesto da ih držimo u redu za odobravanje. Za korisnike koji se registruju na našem veb-sajtu (ako postoje) takođe čuvamo lične podatke koje daju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu u svakom trenutku videti, uređivati ili brisati svoje lične podatke (osim što ne mogu promeniti svoje korisničko ime). Administratori veb-sajta takođe mogu videti i uređivati te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate nalog na ovoj veb lokaciji ili ste ostavili komentare, možete zatražiti da dobijete izvezenu datoteku ličnih podataka koje imamo o Vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Možete takođe tražiti da izbrišemo sve lične podatke koje imamo o Vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo dužni da čuvamo u administrativne, pravne ili bezbednosne svrhe.
Shopping Cart